Öppet möte med Taxiunionen: Taxiförare organiserar sig i Stockholm

Taxiunionen organiserar förare som kör för appar som Uber och Bolt. Att det finns ett stort behov av en sådan organisation är tydligt: föreningen har växt snabbt under de senaste månaderna. Gigwatch och Taxiunionen samarbetar, och tidigare under hösten åkte vi tillsammans till Bryssel för att möta det europeiska nätverket av gigarbetare och protestera mot gigföretagens lobbyism i EU-parlamentet.

Nu bjuder Taxiunionen in till ett möte i Husby den 22 november kl 16.00 (Facebook-event). Medverkar gör även representanter från det brittiska gigarbetarfacket App Drivers and Couriers Union (ADCU), som bland annat tagit Uber till högsta domstolen och vunnit. Mötet är öppet för alla intresserade, och även vi i Gigwatch kommer finnas på plats! Adressen är Edvard Griegsgången 16 i Husby Centrum.

Vill du veta mer om Taxiunionen och deras verksamhet? Läs vår intervju från tidigare i år med John van Dinther från Taxiunionen.

Vill du hjälpa Taxiunionen att sprida information om evenemanget? Tipsa taxichaufförer som du känner eller åker med!