Plattformarna och politiken (2022)

Omslaget till rapporten "Plattformarna och politiken"

I rapporten Plattformarna och politiken undersöker inställningen till gigekonomin bland Sveriges åtta riksdagspartier, med grund i en enkätstudie. Klicka här för att komma till rapporten.

Intervjuer om rapporten går att läsa i Flamman och Arbetaren. Med grund i rapportens slutsatser publicerade vi en debattartikel i Aftonbladet och Arbetsvärlden. Rapporten uppmärksammades även av det transnationella europeiska nätverket Brave New Europe.

I samband med rapporten spelade vi även in ett poddavsnitt, där Jacob och Felix från Gigwatch kommenterar innehållet tillsammans med Max Karlsson från Dagens ETC.

Apparna och arbetet (2021)

I rapporten Apparna och arbetet undersöker vi vilka faktorer som lett fram till gigekonomins framväxt. Boken innehåller även en skildring av gigifieringen av ett last mile-företag i Stockholm. Klicka här för att komma till rapporten, eller beställ ett fysiskt exemplar från förlaget Red Planet.

Intervjuer med oss om rapporten går att läsa i Dagens ETC, Arbetaren och Flamman. Den uppmärksammades även av Aftonbladet Kultur.

I samband med rapporten spelade vi även in ett poddavsnitt, där Lovina, Jacob, Ella och Filippa från Gigwatch diskuterar innehållet.