Migrantarbete – Anmäl dig till höstens temastudiecirkel 17/10

Nu finns nedladdningsbart läsematerial ute för del 1 och 2. DEL 1. DEL 2.

I höst arrangerar vi studiecirkel igen! Det blir tre tisdagskvällar i oktober (17:e, 24:e och 31:a) kl 18-20, med temat migrantarbete och migrantarbetarorganisering.

Migrantarbete och de olika typer av utnyttjande som ofta sker när människor hamnar i beroendeställning för att få stanna i landet är ett ständigt aktuellt tema. Inför varje tillfälle läser vi texter på temat och diskuterar bland annat hur migrantarbetare historiskt har organiserat sig i Sverige och hur det ser ut i andra länder. Även konkreta strategier för organisering diskuteras. Vad kan vi lära av detta och hur tar vi med oss det framåt?

Vi ses på Solidaritetshuset (Tegelviksgatan 40). Vi bjuder också på enklare middag. Gratis och öppet för alla att anmäla sig, det går bra att delta även om man inte kan vara med alla tre tillfällen. Anmälan sker via mejl till gigwatch.se@gmail.com och deadline för anmälan är 16/10. Studiematerial skickas ut via mail när det närmar sig.