Plattformarna och politiken i media

Den 1 augusti släppte vi rapporten Plattformarna och politiken, som sammanfattar det politiska läget kring gigekonomin utifrån en enkätundersökning vi genomfört bland riksdagspartierna. Här är en sammanfattning av diskussionerna om den i media.

Vi publicerade en debattartikel i Aftonbladet där vi med grund i rapporten argumenterar för att vänsterpartierna måste föra en mer aktiv politik för att motverka gigekonomin.

Vi publicerade även en debattartikel i Arbetsvärlden om hur de borgerliga partiernas politik kring gigekonomin riskerar att leda till en gigifiering av fler branscher, inklusive inom tjänstemannayrken.

Vi intervjuades i Flamman om rapporten, det politiska läget och vikten av att bryta det fokus på konsumentperspektiv som präglat debatten om gigekonomin.

Arbetaren intervjuade oss om vad som krävs för att facken ska lyckas organisera gigarbetare, och vad en valseger för högerblocket skulle innebära för gigekonomin.

Tidningen Syre uppmärksammade rapporten med en artikel om gigekonomins framtid efter valet.

Vi har även medverkat i en podcast som drivs av The Gig Economy Project, ett initiativ som bevakar gigekonomin i Europa. I avsnittet pratar vi om det kommande valet och den svenska modellens ställning idag. Lyssna på avsnittet här.

Vi har också diskuterat rapporten i vår egen podcast, med Max V Karlsson från Dagens ETC som gäst. Klicka här för att komma till avsnittet.