Anmäl dig till vårens studiecirkel med GigWatch

Vårens studiecirkel har tema Arbete, vi kommer att undersöka arbetets koppling till kön och teknologi, och titta närmare på begrepp som exploatering och arbetskritik. Cirkeln är gratis, öppen för alla och kräver inga förkunskaper. Anmäl dig via detta formulär senast den 25:e februari för att delta.

Gigekonomi går inte att förstå utan att komma in på frågan om arbete. Vad är arbete, hur påverkar det oss och hur kan man förstå det i en politisk kontext? Hur hänger arbete ihop med kön och vad är dess koppling till teknologi? Tillsammans tittar vi närmare på olika teorier kring arbete utifrån en marxistisk analys. Cirkeln passar dig som vill ha en introduktion till arbete som politiskt tema, eller som har läst en del om gigekonomi men skulle vilja se denna fråga i ett större perspektiv. Vi kommer att göra nedslag i olika perspektiv och begrepp som knyter an till gigekonomin; bland annat exploatering, reproduktivt arbete, arbetskritik och automatisering.


DATUM: Tisdag 28:e februari, 7:e mars och 14:e mars.
TID: 18:00 till cirka 20/20:30
PLATS: Porten, Kungsgatan 84 (närmaste t-bana: Rådhuset) 

Vi kommer skicka läsmaterial och övrig info via mail när det närmar sig. Anmälan är inte bindande, men maila gärna oss om du får förhinder.