Ny studiecirkel på temat gigekonomi

Uppdatering: På grund av stort intresse för studiecirkeln så måste vi nu stänga anmälan. Men håll utkik efter våra framtida aktiviteter, däribland fler studiecirklar! Prenumerera på vårt nyhetsbrev: https://www.gigwatch.se/prenumerera-pa-vart-nyhetsbrev/

Nu i augusti är det dags för vår studiecirkel på Kafé Marx!
Tänk om din framtida chef är en ansiktslös app, hur skulle det förändra din arbetssituation? Vad gör du om företaget du jobbar åt inte vill räkna dig som anställd? Vilka företag aspirerar på att ta över arbetsförmedlingens roll?

Målet med studiecirkeln är att vi tillsammans bättre ska förstå oss på de tendenser på arbetsmarknaden som oftast kallar sig själva gigekonomin. Du har troligtvis sett deras reklam i tunnelbanan, eller kanske till och med deras arbetare på gatan.

Det handlar om appar som Uber, Foodora, Voi, Yepstr och Tiptapp, som med både gamla och nya trick gör allt de kan för att bygga en framtid där din arbetsplats är överallt och din lön är ingenstans.

Dessa företag inriktar sig på att ge otrygga anställningar till de som har det svårast på arbetsmarknaden (invandrare, unga, fattiga och hemlösa) för att i längden kunna slå ut seriösa aktörer och ändra hela samhällets arbetsorganisation.
Men kanske kommer det också någonting gott ur allt det negativa. Förutom kritik så eftersträvar vi även en konstruktiv diskussion under studiecirkeln. Kan vi dra lärdomar av apparnas nya sätt att organisera arbetet för att kunna skapa nya sätt att organisera arbetare, och kan vi göra något för att förbättra situationen för de arbetare som redan sitter i skiten? Eller tänk om gigekonomin rentav inte ens är framtiden, utan bara en uppblåst myt? Anmäl dig till studiecirkeln och bilda dig en egen uppfattning!

Förkunskaper?
Inga förkunskaper krävs! Vi kommer skicka ut läsmaterial i god tid före mötestillfällena så alla har en chans att läsa in sig. Hinner du ändå inte läsa? Kom ändå!

Var?
Kafé Marx, Kungsgatan 84, inre gården, Stockholm.

När?
Studiecirkeln pågår under tre tillfällen de tre sista måndagarna i augusti från kl 18:00. Exakta datum är alltså:
12 augusti, 18:00
19 augusti, 18:00
26 augusti, 18:00
Det gör inget om du inte kan ett eller två tillfällen.

Anmälan
Anmälan är tyvärr stängd för den här gången. Se ovan.

Skicka ett mejl till gigwatch.se@gmail.com så återkommer vi med mer information och exakt läsmaterial. Förresten är studiecirkeln såklart gratis, och så bjuds det på fika!