Vill du arrangera en sommarcirkel i din stad? All information du behöver finns längre ner på denna sida.

Vill du lära dig mer om gigekonomin och vad det innebär för framtidens arbete? Vill du träffa likasinnade och prata om dina jobberfarenheter? Vill du engagera dig politiskt på ett coronasäkert sätt, hänga i en park och samtidigt lära dig saker?

Missa då inte GigWatchs sommarcirkel – en studiecirkel i två delar som vi håller utomhus i flera städer i Sverige.  Datum, arrangörer och anmälan finns listat för varje stad nedan. De som tidigare gjort en intresseanmälan till någon av cirklarna behöver inte anmäla sig igen för att kunna gå.

ÖREBRO SOMMARCIRKEL
Datum: Onsdag 16/6 och 23/6
Tid: 17.00
Plats: Stadsparken vid scenen
Arrangör: GigWatch, Ung Vänster Örebro
Anmälan: via mail till sommarcirkel@gmail.com, ange Örebro i mailet

MALMÖ SOMMARCIRKEL
Datum: Onsdag 30/6 & 7/7
Tid: 18.00
Plats: Folkets Park
Arrangör: GigWatch, Malmö LS
Anmälan: Via formuläret nedanför

KARLSTAD SOMMARCIRKEL
Datum: Lördag 3/7 och 10/7
Tid: TBA
Plats: TBA
Arrangör: GigWatch, Ung Vänster Karlstad
Anmälan: via mail till sommarcirkel@gmail.com, ange Karlstad i mailet

STOCKHOLM SOMMARCIRKEL
Datum: Söndag 25/7 och 1/8
Tid: 13.00
Plats: Observatorielunden (Närmaste t-bana: Rådmansgatan)
Arrangör: GigWatch
Anmälan: Via formuläret nedanför

GÖTEBORG SOMMARCIRKEL
Datum: Onsdag 4/8 och 11/8
Tid: 18.00
Plats: Slottsskogen
Arrangör: GigWatch
Anmälan: Via formuläret nedanför

UMEÅ SOMMARCIRKEL
Datum: 10/8 & 24/8
Tid: 19.00
Plats: Klossen, Ålidhem
Arrangör: Bokkafé Angbett, Umeå LS
Anmälan: via mail till bokkafeangbett@riseup.net

OBS! Sommarcirklarna har olika arrangörer, kolla därför hur anmälan funkar för cirkeln i din stad 🙂

Anmälan:

Arrangera en cirkel i din stad

Vi tycker att gigekonomi är en viktig fråga som förtjänar mer uppmärksamhet. Därför arrangerar vi regelbundet studiecirklar där vi lär oss om det här ämnet tillsammans.  Nu i sommar kommer vi hålla en cirkel i två delar på olika håll i landet. Vi vill gärna att fler får chansen att prata om de här frågorna, och har därför förberett ett cirkelpaket med färdigt material som du kan använda för att arrangera en sommarcirkel på din ort. 

Om du är med i en politisk grupp eller organisation kan du arrangera cirkeln därigenom, annars kan du planera den själv eller tillsammans med några kompisar. Ni väljer själva datum för cirkeln. Du blir arrangör då men vi i GigWatch kan hjälpa till med planering och marknadsföringen av cirkeln.

Frågor och svar

Vilket datum och tid kommer cirkeln vara?
Det är olika beroende på vilken stad. Information om datum, tid och anmälan för alla städer finns längre upp på denna sida.

Vem är sommarcirkeln för?
Du som vill lära dig om vad gigekonomin är och innebär för dig själv och samhället, eller som har tankar eller frågor om gigekonomin du vill diskutera med andra.

Kostar cirkeln något att delta i eller arrangera?
Nej, cirkeln är helt gratis. GigWatch står för materialkostnaderna om du arrangerar en cirkel på din ort. Om du tror att andra utgifter kan dyka upp för dig som arrangör – hör av dig till oss så försöker vi lösa det.

Vad är en studiecirkel?
En studiecirkel är en grupp som träffas regelbundet för att lära sig något tillsammans. Till skillnad från traditionell skola går det inte ut på att en lärare eller föreläsare håller en lektion för resten, utan alla lär sig tillsammans genom att läsa texter, fundera över dem och diskutera med de andra deltagarna. Studiecirklar har en lång historia av att användas inom folkbildning, arbetarrörelsen, kvinnorörelsen och andra politiska rörelser.

Jag vill arrangera en sommarcirkel där jag bor, hur gör jag?
Kontakta oss via mail ( gigwatch.se(at)gmail.com ) eller sociala medier. Berätta var du bor och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och berättar mer. Du kan redan nu kolla på läsematerial och planering via den här länken. Om du är med i en grupp eller har vänner som du tror vill hjälpa till att hålla i cirkeln kan du också börja med att prata ihop dig med dem.

Vad för texter kommer vi läsa?
Du kan ladda ner läsmaterialet redan nu via denna länk. Vi kommer att läsa kortare texter på svenska som handlar om hur det är att arbeta med gig, gigarbetets framtid och plats i samhället. Till frågorna hör texter som vi kommer att diskutera, där det finns utrymme till att prata om sin egen roll i gigekonomin och erfarenheter av osäkra anställningar.

Jag vill vara med på cirkeln där jag bor, hur gör jag?
Längre upp på denna sida finns info om hur du anmäler dig till cirklarna i olika städer. Vissa har en mailadress som du skriver till och berättar vad du heter och vilken stad du kommer vara i. Några städers cirklar går att anmäla sig till direkt via formuläret på denna sida. Om du redan gjort en intresseanmälan till någon sommarcirkel behöver du inte anmäla dig igen.

Vad ingår i cirkelpaketet?
I paketet ingår: Färdigt läsunderlag och affisch, skriftlig guide i hur man kan hålla cirkeln samt kontakt med och stöd av oss i GigWatch. Du kan titta på materialet här.

Är cirkeln coronasäker?
För att minimera risken för smittspridning kommer vi att vara utomhus och hålla avstånd mellan deltagarna. Som alltid gäller att du är välkommen om du känner dig frisk och inte har några förkylningssymptom.