Studiecirkel: Apparna och arbetet

Vad är gigifiering? Vill du lära dig mer om begreppet och hur det påverkar arbetsmarknaden?
Kanske har du själv erfarenhet av gigifiering på ditt jobb?

I denna studiecirkel med GigWatch utgår vi från vår nysläppta rapport “Apparna och arbetet: om gigifieringen av arbetsmarknaden”, där vi pratar om gigekonomins framväxt och hur det påverkar oss alla. Vi kommer att diskutera hur arbetslöshet, nedskärningar i välfärden, digitalisering och avindustrialisering hänger ihop för att sänka ribban för vad som anses vara schyssta arbetsvillkor. Kom och dela dina tankar om rapporten, teorierna som presenteras, och framtiden för våra jobb!

Cirkeln är gratis och sker i Stockholm.

Plats: Sveavägen 98, plan 3 (närmaste t-bana: Rådmansgatan)

Tid: tisdag 26/10 och 2/11 kl 18.00

Tillfälle 1: Vi läser kapitel 1 – 3 i rapporten och diskuterar tillhörande frågor. Frågor och läsematerial hittar du här.
Tillfälle 2: Vi läser kapitel 4 – 7 i rapporten och diskuterar tillhörande frågor. Frågor och läsematerial hittar du här.

Anmäl dig via formuläret nedanför.


Vill du läsa cirkeln men bor utanför Stockholm? Oroa dig inte – GigWatch kommer anordna samma studiecirkel både digitalt och på andra orter framöver, håll utkik på våra sociala medier! Du kan också kontakta oss om du vill hålla en egen cirkel på din ort. Om du har ett eget exemplar av rapporten, ta gärna med det. Rapporten går även att ladda ner här.

Anmälan: