Anmälan öppen: Onlinestudiecirkel “Apparna och arbetet”

Vad är gigifiering? Vill du lära dig mer om begreppet och hur det påverkar arbetsmarknaden?
Kanske har du själv erfarenhet av gigifiering på ditt jobb?
Har du läst vår rapport och vill diskutera den med andra, eller letar du efter en ursäkt till att få tummen ur att läsa den?

Anmäl dig till onlinestudiecirkeln där vi läser och diskuterar vår rapport Apparna och arbetet. Rapporten går att beställa hem, eller läsa som gratis PDF. Läsanvisningar och frågor för varje tillfälle hittar du längre ner på denna sida.


Datum: Tisdagarna 28/12 och 4/1.

Tid: 19.00-21.00

Läsematerial: Tillfälle 1 – Kapitel 1-3 samt frågor. Tillfälle 2 – Kapitel 4-7 samt frågor.

Anmälan: via formuläret nedan. Cirkeln är gratis. Det är helt ok att delta även om man bara kan vara med på ett av tillfällena.

Om cirkeln: I denna studiecirkel i två delar utgår vi från vår nysläppta rapport “Apparna och arbetet: om gigifieringen av arbetsmarknaden”, där vi pratar om gigekonomins framväxt och hur det påverkar oss alla. Vi kommer att diskutera hur arbetslöshet, nedskärningar i välfärden, digitalisering och avindustrialisering hänger ihop för att sänka ribban för vad som anses vara schyssta arbetsvillkor. Var med och dela dina tankar om rapporten, teorierna som presenteras, och framtiden för våra jobb!

Plats: Online via Zoom. Zoomlänken skickas ut via mail en timme innan cirkeln börjar. Titta i din spam-inkorg om du inte fått något mail. Dator/mobil/surfplatta och hörlurar med mick behövs för att kunna delta. Läs mer om hur du laddar ner och använder Zoom här.

Anmälan