Vad är falska egenanställningar? Ny studiecirkel med GigWatch i Stockholm

Vad är falska egenanställningar? Varför kan du jobba som “egenanställd” på helt vanliga arbeten som receptionist och hur hänger det ihop med gigekonomin?

I denna studiecirkel med GigWatch tittar vi närmare på fenomenet falska egenanställningar, arbeten där du genom kontrakt med Frilans Finans eller liknande inte räknas som anställd – trots att du uppenbart borde vara det. Vad är egentligen en egenanställning rent juridiskt? Var går gränsen mellan bemanningsföretag, egenanställningar och gigekonomi? Och hur påverkar den här typen av arbetsform dig och dina arbetsvillkor? Dessa frågor försöker vi gå till botten med i vår nya studiecirkel i två delar.

Cirkeln är gratis och sker i Stockholm.

Plats: Sveavägen 98, plan 3 (närmaste t-bana: Rådmansgatan)

Tid: tisdag 29/3 och 5/4 kl 18.00

Här är läsmaterialet till första och andra tillfället.

Anmäl dig via formuläret nedanför.


Vill du läsa cirkeln men bor utanför Stockholm? Oroa dig inte – GigWatch kommer anordna samma studiecirkel både digitalt och på andra orter framöver, håll utkik på våra sociala medier! Du kan också kontakta oss om du vill hålla en egen cirkel på din ort.